francis makker 250x300Al jarenlang is Francis voor haar cliënten het vaste aanspreekpunt voor juridische vraagstukken op arbeidsrechtelijk gebied. Haar hart ligt bij de adviespraktijk, maar ook de aanpak van (dreigende) conflictsituaties is bij haar in goede handen. Francis gaat primair voor een praktische oplossing waarbij zij in nauwe samenwerking met haar cliënt streeft naar een maximaal resultaat. Haar warme persoonlijkheid en onmiskenbaar aanwezig gevoel voor humor komen daarbij goed van pas.

Francis studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar afstuderen in 1995 was zij enkele jaren werkzaam als arbeidsrechtjurist in het verzekeringswezen. Daarna was zij in totaal ruim 14 jaar werkzaam voor twee middelgrote advocatenkantoor in Amsterdam: aanvankelijk als juridisch medewerkster en sinds 2006 als advocaat. Van 2012 tot en met 2016 was zij advocaat-partner bij de maatschap FranKa advocaten. Sinds 2017 heeft zij haar advocatenpraktijk zelfstandig voortgezet onder Makker advocatuur.

Omdat zij in het verleden veel voor internationale organisaties heeft gewerkt vormt de advisering in het Engels voor haar geen obstakel.

Naast haar werkzaamheden als advocaat, zit Francis regelmatig onderzoeks-/klachtencommissies voor die meldingen c.q. klachten onderzoek verrichten op het gebied van ongewenste omgangvormen op het werk.

Waar dit van toegevoegde waarde is werkt zij samen met specialisten uit haar netwerk zoals pensioenexperts, mediators, verzuimspecialisten, fiscaal adviseurs of ondernemingsrechtadvocaten. Uiteraard is ook voorzien in waarneming bij eventuele (langdurige) afwezigheid.

Francis is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht.

vva